AIRCO AANSCHAFFEN DIE VERKOELT ÉN VERWARMT?

 

Zoekt u naar een manier om uw woning te verduurzamen? Dan kunt u overwegen om een split-airco te laten plaatsen. Bruining Totaal Service levert Split-airco units die kunnen koelen én verwarmen, een ideale oplossing voor de torenhoge gasprijzen op dit moment. Overweegt u om een Split-airco aan te schaffen en bent u benieuwd hoe zo’n systeem precies werkt? Dat leggen wij u graag uit.

 

HOE WERKT EEN SPLIT-AIRCO?

Een Split-airco onttrekt warmte uit de bodem, de lucht of het grondwater. Deze warmte wordt omgezet in bruikbare energie in de vorm van stroom. U zal dus meer stroom verbruiken, maar geen of aanzienlijk minder gas. Een airco die een ruimte moet koelen haalt de warmte uit de lucht in die kamer. Deze wordt opgenomen door het koelmiddel dat door een pomp verplaatst wordt naar de buitenunit en geeft daar de warmte af aan de buitenlucht. Dit principe werkt ook andersom; door de pompinrichting om te draaien wordt de warmte uit de buitenlucht verplaatst naar binnen.

Hoe werkt dit dan als het buiten vriest? Als het buiten vriest, koelt de airco de lucht nog verder af. Binnen het systeem wordt de warmte via het koelmiddel gereguleerd, dit wordt vervolgens via de pomp naar de binnen-unit getransporteerd. Deze unit blaast vervolgens de warmte uit, in de gewenste temperatuur.

 

PROFITEER DIRECT VAN KOSTENBESPARING

Overweegt u om een Split-airco te laten installeren? Dan is een goed geïsoleerd huis een voorwaarde. Zonder vloer-, gevel en dakisolatie heeft een Split-airco te weinig capaciteit om uw woning op temperatuur te houden. Wanneer u een airco bij ons aanschaft profiteert u direct van minder kosten op uw gasrekening.

Als ervaren airco installateur komen wij graag bij u op locatie om uw nieuwe Split-airco te installeren. Weet u niet zeker welke airco de beste keuze is in uw situatie? Neem gerust contact met ons op, we denken met u mee en voorzien u van deskundig advies.

 

NEEM CONTACT OP

Bent u overtuigd en wilt u een Split-airco aanschaffen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Hiervoor kunt u bellen naar 0653764449, een mail sturen of een bericht achterlaten in het contactformulier. We staan u zo spoedig mogelijk te woord.